حمید صالحی فیروزآبادی"کارشناس فناوری اطلاعات و عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان یزد"چندیست که نشریه سازمان نظام صنفی رایانه ای استان یزد به زیور طبع آراسته شده و در دسترس علاقه مندان می باشد. در این نشریه که سعی شده است محلی باشد برای تبادل افکار و نظرها، بررسی دیدگاه مسئولین از اهمیت بسزایی برخوردارست و البته سعی شده است در انتشار این دیدگاه ها و نظرات اصل امانت داری در ارائه مطلب توسط نشریه سازمان رعایت گردیده و محترم شمرده شود برای همین است که در صفحات این نشریه می توان مطالبی را یافت که از مدار اعتدال و یا واقعیت خارج شده و می تواند موجب دلسردی پایمردان باقیمانده در عرصه پرتلاطم فناوری اطلاعات استان شود. هدف نگارنده از آنچه در ادامه می آید نه ایجاد برخورد و نامحترم شمردن نظرات بیان شده توسط یکی از مسئولین بلکه ایجاد شفافیت و البته غلغلک افکار مدیران و مسئولین ما در سازمانهای محترم دولتی استان برای نگریستن بهتر و بیشتر به عرصه فناوری اطلاعات استان و جلب حساسیت ایشان است وگرنه صرف نقد مصاحبه یک مسئول گره ای را باز نخواهد کرد.
یکی از مطالب نشریه که ذهن نگارنده را درگیر خود نموده است مطلبی با تیتر "رتبه سوم یزد در رسانه های دیجیتال کشور/ وظیفه سازمان نظام صنفی رایانه ای مربوط به حوزه سخت افزار است" چاپ شده در صفحه 11 نشریه است که البته متن گفتگو با جناب آقای عبدالحسینی مدیرکل محترم ارشاد یزد می باشد. مطالبی که در این گفتگو از دیدگاه اینجانب به عنوان عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای یزد و نیز کارشناس فناوری اطلاعاتی که قریب به 10 سال است در بخش خصوصی IT استان در حال فعالیت هستم، مهم می باشد موارد زیر است که عیناً از متن بیان شده و توضیحاتی در خصوص آن داده می شود:
1- در خصوص دو نمایشگاه برگزار شده رسانه های دیجیتال قید نموده اند " و این دو نمایشگاه رویداد دیجیتالی استان بوده است" نگارنده می خواهد بر قید ایشان قیدی بیفزاید و آن اینکه شاید از دیدگاه ایشان نمایشگاه رسانه های دیجیتال برگزار شده ، رویدادهای قابل ذکر دیجیتالی استان (آن هم بر اساس کم و کیفی که قابل تأمل و ارزیابی از دیدگاه بخش خصوصی و نه دولتی است) می باشد وگرنه در استان ما بخش خصوصی در این سالهای مورد بحث، نمایشگاه های کامیتکس ابرومندانه ای را با کمترین حمایت دولتی با ابعادی بزرگتر از نمایشگاه رسانه های دیجیتال برگزار نموده است (که با تمام نقاط ضعف و قوت آن) مورد تایید خیلی از مسئولین بخش دولتی وخصوصی قرار گرفته است. البته شاید منظور ایشان تمرکز بر کلمه دیجیتال باشد که البته در مورد آن هم باید پذیرفت فناوری اطلاعات و تمام حوزه های آن در بطن خود مفهوم دیجیتال را دارند.
2- فرموده اند" شرکتهای یزدی با توجه به اینکه در بحث نرم افزار آن طور که باید توانمندی ندارند خوب حضورشان هم کمرنگ تر می شود"!!! اصل حساسیت نگارنده روی این پاراگراف است! اینکه جایگاه و شاخصهای مورد نظر ایشان در خصوص توانمندیهای شرکتهای نرم افزاری چیست که اینگونه حکم رانده اند، جای تامل بسیار زیادی را دارد! و اینکه اصولاً نه تنها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد بلکه عموم دستگاه های اجرایی استان (بجز معدود دستگاههای انگشت شمار) نحوه تعاملشان با بخش IT استان چقدر و چگونه بوده است که مدیران فکرمی کنند از آمارها و توانمندی این بخش آگاهند خوب داستان دیگریست! و سوم اینکه اصولاً چقدر حمایت کرده ایم که بخواهیم در مورد توانمندی صنفی صحبت کنیم پرسش جالتری است! و در آخر چه شده است که حضور شرکتهای استان در نمایشگاه رسانه های دیجیتال که به سلیقه همکاران محترم دولتی در یزد بدون توجه به رویکرد فناوری اطلاعات استان برگزار شده، کمرنگ بوده است و اینکه اصولاً چرا وقتی مدیران تصور می کنند بخش نرم افزار استان ضعیف است ، بودجه بیت المال باید صرف برگزاری نمایشگاه رسانه های دیجیتال در یزد شود (در حالیکه حوزه های دیگری نیز وجود دارد) سئوالاتی است که باید قبل از انجام این مصاحبه در مورد آن تامل می نمودند! اینکه بر گرده صنف فناوری اطلاعاتی که با سیلی صورت خود را سرخ نگهداشته است به صرف قرارداشتن در جایگاهی تازیانه بزنیم مسئله قابل قبولی نیست.
برای تبیین بخشی از موارد فوق لازم می دانم توضیحاتی را بیان نمایم: صنف فناوری اطلاعات استان و بخصوص بخش نرم افزار آن با تمام جوانی و نوپا بودن جایگاه مناسبی در سطح کشور دارد. سطح تکنولوژی و نیروی کار فنی استان در این بخش از بسیاری از استانهای دیگر بالاتر بوده و تنه به تنه استانهای مدعی چون تهران، اصفهان و اذربایجان شرقی می زند. هم اکنون حجم صادرات نرم افزاری استان به استانهای دیگر در سطح کشور به گواهی اطلاعات موجود در سازمان نظام صنفی رایانه ای استان جایگاه مناسبی دارد ومحصولات نرم افزاری در یزد وجود دارند که مورد استفاده صدها سازمان دولتی از سطح وازرتخانه ای مثل آموزش و پرورش کشور تا ادارات کل استانی هستند (اگر جنبه تبلیغ نمی یافت اسم حداقل چند تایی از این محصولات و شرکتهای تولید کننده آنرا ذکر می نمودم! اگر شکی هم وجود دارد نگارنده می تواند در یک جلسه حضوری موارد را با حضور سایر همکاران بخش نرم افزار استان با مستندات اثبات نماید) جایگاه استان در عرصه تصمیم سازی فناوری اطلاعات کشور نیز رفیع است ! وجود نمایندگان مختلف استان در نهادهای مرتبط تصمیم گیرنده در سطح کشور نظیر جایگاه دبیرکلی سازمان نصر کشور، شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و کمیته های مرتبط با آن نمونه هایی از وزن متخصصان یزدی و عرصه هایی است که بخش خصوصی یزد می توانسته است نقش ایفا کند و نمایندگان یزد توانسته اند آن جایگاه ها را بدست آورند ( آن هم در حالیکه IT استان در خیلی از مواقع مورد بی مهری مدیران سازمانهای استان بوده است و از حمایتهایی که در بعضی استانهای دیگر از این صنف می شود و آوازه آنرا می شنویم بی بهره مانده است!). اینکه بیان شود بخش نرم افزار استان ضعیف است توهینی به همکاران این صنف و نیز زیر سئوال بردن دستاوردهای استانی است که مدیران دولتی آن داعیه بالابودن شاخصهای فناوری اطلاعات آن و پایلوت بودن آن را دارند و دانشگاه های آن سالی بیش از هزار فارغ التحصیل در این رشته را در مقاطع مختلف تحویل جامعه می دهند! البته فراموش نکنیم از دید مدیران بخش دولتی ما (البته منظورم بخشی از مدیران است!) مرغ همسایه همیشه غاز بوده است!!! به این مفهوم که توانمندی موجود در استان را به هیچ انگاشته اند و یا برای استفاده از آن هفت خوان رستم جلوی پای بخش خصوصی استان و جوانان این عرصه می گذارند ولی حاضرند خدماتی سطح پایین تر را از یک شرکت خارج استان و یا نماینده او براحتی دریافت کنند (مثالهای زیادی در این زمینه می توان زد) شرکتهایی که محصول خود را براحتی در سایر سازمانهای خارج از استان بفروش می رسانند در سطح استان یزد به سختی توانایی فروش محصول را دارند اگرباور ندارید جلسه بگذارید تا مثالهای آنرا در سازمان شما ارائه کنم!
3- بیان شده است "وظیفه سازمان نظام صنفی رایانه ای مربوط به حوزه سخت افزار است" ! در این زمینه باید گفت قانون تشکیل سازمان نظام صنفی رایانه ای در قالب قانون حمایت از پدید آورندگان نرم افزارهای رایانه ای و آیین نامه اجرایی مواد 2 و 17 آن مصوب 4/ 10 /1376 مجلس شورای اسلامی ابلاغ گردیده است. خود این عنوان می تواند مؤید اشرافیت سازمان بر حوزه نرم افزار باشد و مطابق بند6 ماده 32 این قانون این اشرافیت بر تمامی حوزه ها اعم از نرم افزار، سخت افزار و حاملهای حاوی اطلاعات، پشتیبانی و مشاوره و غیره و برای تمامی واحدهای صنفی می باشد. بنظر می رسد سازمان نظام صنفی رایانه ای بخش خصوصی به اعتبار این قانون جایگاه رفیعتری از بسیاری از متولیان را در این زمینه دارد (والبته در عمل هم حمایتهای آن بیش از سایر متولیان بوده است ) و البته لازم به ذکرست هم اکنون سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بیش از هفت هزار عضو در سراسر کشور دارد که به پشتوانه همین موضوع اعتبار آن و جایگاه تصمیم سازی و تصمیم گیری آن در تمامی حوزه های فناوری اطلاعات قابل وثوق است.
4- و اما سئوالی که باید بخش خصوصی در قالب این مصاحبه پاسخ دهد اینست که چرا حضور بخش خصوصی استان در دو نمایشگاه رسانه های دیجیتال چندان پررنگ و مورد قبول نبوده است! بیان دلایل این امر فرصت و جلسه ای مشترک را می طلبد اما سربسته باید گفت شناخت نیازهای اولویت دار صنف، جهت گیری کلی بخش خصوصی استان بر اساس نقشه راه ترسیم شده ، نحوه تعامل برای برگزاری این نمایشگاه ها و عدم مشارکت دادن سازمان در حوزه های تصمیم گیری تبعاتی است که موجب این حضور کمرنگ است.
نگارنده می داند قطعاً ذهنیت جناب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در انجام مصاحبه فوق زیرسئوال بردن بخش خصوصی و صنف نبوده است اما باور بفرمایید اگر همین تک و توک مباحثی که از سوی مدیران ما در حوزه IT استان می شود مورد استفاده قرار نگرفته و برای ایجاد حساسیت و موجی مثبت از انتظارات صنف توسط بخش خصوصی بکاربرده نشود مظلومیت این صنف که میتواند مورد آبروی همه ما باشد به گوش نخواهد رسید.
پاینده باشید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024